Henry Casteel

‘Kunnen we dat maken?’

Henry Casteel leerde als stagiair het bedrijf al aardig kennen. In de jaren die volgden, dook hij steeds dieper in onze processen. Als Productie Engineer zit Henry nu met zijn neus bovenop alle (product)ontwikkelingen:

Henry Casteel

Gepakt door procestechniek

‘De opleiding Algemene Operationele Techniek was mijn springplank naar Royal Vaassen’, vertelt Henry Casteel. ‘In het derde leerjaar liep ik hier stage bij de Technische Dienst. In dat jaar heb ik geleerd wat voor ’n bedrijf Royal Vaassen is, maar óók dat ik geen veertig uur in de week wilde sleutelen. In het vierde jaar van de opleiding werd ik gepakt door de procestechniek. Dat jaar deed ik mijn stage op de IJsselcentrale in Zwolle. Die werkomgeving sloot heel goed aan bij mijn opleiding maar de centrale zou sluiten. Wilde ik verder in de energietechniek, dan lag mijn toekomst in de Eemshaven of op de Maasvlakte. Daar wil je nog niet dood gevonden worden. Tenminste, ik niet.

Een goede start

Zodoende koos ik voor Royal Vaassen en werd ik Operator aan de hoofdmachine. Dat is hier een wat ongebruikelijke start, maar mijn achtergrond was een goede opstap. De kennis die ik al had, vulde ik aan met een Vapro-C opleiding die ik volgde in Enschede. Na twee jaar ik werd teamleider. Ik vervulde de functie met veel plezier, maar toch kon ik mijn ei er niet helemaal in kwijt. En dus ging ik een jaar later terug naar mijn oude werkplek, waar ik de extra rol van Vervangend Teamleider op mij nam.

Procesmatig meedenken

Toen kwam de kans om door te stromen en Productie Engineer te worden. Dat ben ik nu sinds 2020. De eerste tijd leerde ik vooral veel van een heel ervaren collega die een jaar later pensioneerde. Nu ben ik onderdeel van een team van Productie Engineers, Process Engineers en een Process Automation Engineer. Met z’n vijven verdelen we onze kennis en inzet over de verschillende productgroepen. Tegelijkertijd delen we onze kennis met elkaar. We denken procesmatig mee in alle ontwikkelingen. Die volgen elkaar snel op in ons bedrijf. We hebben het druk, maar ik heb vooral veel plezier.

Leren van elkaar

Sinds kort werken we ook in ‘cross functional teams’. Deze manier van werken pakt echt goed uit. De teams kijken bedrijfsbreed mee met de productontwikkelingen waarmee R&D bezig is. Aan de voorkant dus. Zo kunnen wij als Productie Engineers binnen die teams alvast anticiperen: Kunnen we dat maken? Ik merk nu al dat we vernieuwingen met z’n allen efficiënter en constructiever kunnen uitdenken en doorvoeren. En omdat iedereen in de teams vanuit z’n eigen expertise werkt, tackelen we eventuele problemen nog vóór we een project uitrollen. Ook de korte communicatielijnen werken gewoon plezierig. Als crossfunctioneel team leer je veel van elkaar.’

Vacatures

Bekijk onze vacatures

Teamleider productie

Vaassen
33
-
34
EURO€ 4.973
-
€ 6.747
Operations - Productie

Machine / Proces Operator (5 ploegen)

Vaassen
33
-
34
EURO€ 3.482
-
€ 4.554
Operations - Productie